Respekter din hunds behov for alenetid

De fleste mennesker har behov for engang i mellem at kunne trække sig tilbage og være i fred. Indadvendte persontyper lader ligefrem op alene, mens udadvendte får ny energi ved at være sammen med andre og har brug for meget selskab. Hunde kan også trænge til stunder med fred og ro, og det skal man som hundeejer respektere. Læs med her og få gode tips. 

Nogle mennesker forstår ikke at hunde – og mennesker – kan have brug for at være alene, og det kan føre til uhensigtsmæssige situationer. Vi er alle forskellige, og man bør derfor søge at acceptere, at ikke alle er som en selv, heller ikke hunde. 

Et sted at trække sig tilbage 

Selvom en hund ofte har lyst til at lege, er det dog ikke altid. Når man anskaffer sig en hund, bør man derfor købe en hundeseng, som er hundens sted, den kan søge hen, når den gerne vil være i fred og ikke mindst sove om natten. På https://canem.dk/hundesenge kan man finde et bredt udvalg af hundesenge, som man kan overveje til sin hund.  

Ligesom mennesker kan hunde godt blive overstimuleret, og derfor er det vigtigt at respektere, når hunden går hen og lægger sig i sin seng. Det betyder meget ofte, at den ikke vil forstyrres, og at den ikke gider at lege. Så skal man ikke begynde at kaste med bold eller trække den i halen, for det vil ingen synes er sjovt, når man gerne vil have lidt fred og ro. 

Hunde, der har nået en vis alder, har et mindre behov for at løbe og være aktive end unge hunde, og især ældre hunde har derfor brug for en god seng et fredeligt sted, hvor den kan trække sig tilbage og måske tage en lur eller bare ligge og se på, hvad familien nu foretager sig. 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *