3 ting du skal overveje inden at du får hund 

3 ting du skal overveje inden at du får hund 

Det er for mange mennesker en stor drøm at få en hund. En firbenet ven, som altid står klar med logrende hale og venter en i døren. En hund, som giver ubetinget kærlighed og som altid er der på de dårlige dage. Det lyder skam som en drøm, men har du også overvejet, hvilet ansvar der følger med når man har hund? 

Der findes alt for mange mennesker, som får hund uden faktisk at have tiden eller overskuddet til den. Nogle mennesker bliver trætte af hunden og det arbejde der påkræves, og det er derfor ikke altid at de beholder hunden i de mange leveår som den har. Det skal selvfølgelig nævnes, at dette ikke altid er tilfældet, og mange faktisk har deres kæledyr fra start til slut, men for mange hunde er det desværre deres skæbne.  

Er det det rigtige valg? 

Hvis det er på tale, at du/I skal have en hund, så handler det også om at finde ud af, hvilken race det skal være. Det er ikke lige meget om der er børn i huset for eksempel. Det er desuden vigtigt at have tiden til at passe hunden. Kræver hunden af dens race, at den lever et meget aktivt liv, så er det selvfølgelig også enormt vigtigt at have med sig i overvejelserne. Hunde skal have luft og de skal have motion. Det betyder, at man som ejer skal sørge for det behov, bliver dækket.  

Råd til hunden 

Har du råd til at købe hunden, samt at have den? Måske er du nødt til at kigge på at samle dine lån, for at spare noget op? På jubii.dk/tjenester/laan/samlelaan/, kan du læse mere om dette. Det kan også være, at du er nødt til at skære noget fra, for at få råd til at have hund. Selvom nogle hunderacer, koster mere end andre, så kommer der også andre udgifter. Der er selvfølgelig hundemad, pleje og eventuelle dyrlægeregninger, men måske også træning og andre ting. Det er ikke gratis at have hund, og det skal man også lige tænke ind, når man overvejer at anskaffe sig en.  

Tænk dig godt om 

Har du plads til hunden i boligen? Må du overhovedet have hund der, hvor du bor? Hvad gør du, hvis du ikke er hjemme? Skal du ud at rejse? Der er rigtigt mange spørgsmål som du/I bør stille jer selv inden, at I anskaffer en hund.  

Man skal også tænke over, at hunde kan blive gamle. Det betyder altså, at har du sagt ja til at få hund, så skal du tænke fremadrettet. Hunde er ikke bare legetøj, som man smider ud når man ikke vil have det længere. Hunde har også brug for kærlighed og tryghed i livet. Og en ejer, som passer godt på dem og behandler dem ordentligt.  

Der findes mange guides til, hvad du skal tænke over før anskaffelse af hund i hjemmet. Brug eventuelt noget tid på at læse de gode råd igennem. Søg gerne inspiration på nettet.  

Leave a Reply