Aktiehandel for begyndere

Aktiehandel for begyndere

Aktiemarkedet har de seneste år båret præg af en betydelig vækstrate, hvorfor unge som ældre har taget ilden ved hånden, og kastet sig ind i aktieuniverset. Er du drevet af samme indstilling, men nybegynder på området, bør du læse med her.

Lige som så mange andre investeringsformer, er der ved aktier heller ikke garanteret en sikkerhed. Det er derfor væsentligt at gøre op med sig selv hvor stor en risiko man er villig til at løbe, og derved hvor mange penge man er villig til at investere. Når dette er fastlagt, kan du begynde at gå i gang.

Find en platform

Det allerførste skridt i retning mod at blive en kommende invester eller såkaldt aktionær kræver, at man finder en platform hvor man ønsker at købe sine værdipapirer. I dag findes der et bredt udvalg af forskellige platforme der alle tilbyder forskellige funktioner, hvorfor det er væsentligt at finde en som fungerer for dig.

Inde på https://aktieskole.com/aktie-platform/ kan du finde en sammenligning af nogle af de bedste aktieplatforme på markedet. Dette gør det nemmere og mere overskueligt at finde den bedste løsning med mange investeringsmuligheder og en god brugervenlighed.

Vælg en aktie

Det er vigtigt at være bevidst om hvad man vælger at investere i. I dag kan du investere i alt fra aktier til obligationer og diverse investeringsforeninger. Alle er forbundet med forskellige risici og visse mere komplekse end andre. Sørg derfor for at vælge en aktie du tror helhjertet på, og som du forventer vil forblive eller bliver drevet af vækst.

Vurder risikoen

Da aktiemarkedet er uforudsigeligt, vil du uanset hvilken investering du foretager, løbe en risiko. Der findes dog metoder hvorpå man kan forsøge at vurdere denne risiko. Den mest udbredte findes ved at se på standardafvigelsen. Er der tale om en lav standardafvigelse, indikerer det, at investeringen gennem en længere periode har været kursstabil, hvorimod at en høj standardafvigelse underbygger, at investeringen har udvist store udsving.

Ved store udsving vil der være forbundet en langt højere risiko, og det kan derfor være en usikker aktie at kaste sine penge i, særligt hvis man er nybegynder på området. Omvendt vil der være mulighed for at opnå en højere fortjeneste hvis man løber denne risiko. Det skyldes, at værdipapirerne oftest er langt billigere, og derved vil stige markant i værdi, hvis markedet pludselig vender til ens fordel. Timingen kan derfor være altafgørende for hvorvidt en aktie giver afkast eller medfører tab.

Leave a Reply