You are currently viewing Hvilket hundefoder skal min hund have?

Hvilket hundefoder skal min hund have?

Når du får en hund, skal den selvfølgelig have de bedste betingelser for at blive glad og have et godt liv sammen med dig. Det betyder, at den skal have et trygt sted at sove, adgang til frisk vand, komme ud og blive aktiveret dagligt og have den rigtige kost.

Den rigtige kost kan gøre den helt store forskel på hundens energiniveau og generelle velbefindende. Derfor er det vigtigt, at du vælger det rigtige foder til din hund, så den også får alle behov dækket.

Her kan du blive klogere på, hvilket foder du skal vælge til din bedste firbenede ven.

Tørkost giver glade hunde

Det er vigtigt, at du får et godt tørfoder til din hund, der både passer til racen, hundens aktivitetsniveau og generelle helbred. Hunden kan ikke selv fortælle dig med ord, hvad den mangler i kosten, og derfor skal du sikre dig, at tørfoderet dækker hundens næringsbehov.

En hund har i højere grad brug for en proteinrig kost, end du selv skal have, og derfor skal du tage et kig på ingredienserne i dit valgte foder. Du skal derfor sammenligne mængden af henholdsvis kornprodukter og kød i blandingen. Kødet skal være reelt kød, da tørkost kan indeholde ”animalske biprodukter”, der kan være alt fra benmel til andre mindre proteinrige kilder.

Hvalp, voksen eller gammel?

Hvor gammel er din hund? Hundefoder er ofte tilpasset forskellige aldersgrupper, fordi hunden i løbet af sit liv vil have forskellige behov.

Når hunden er hvalp og ung, har den brug for ekstra byggesten til at vokse sig stor og sund. Derfor skal din hvalp også have hvalpefoder, der er tilpasset deres behov for ekstra næring. Du kan blandt andet få hvalpefoder fra Gilpa, men også mange andre mærker laver forskelligt tørkost til hvalpen.

En seniorhund har også andre behov end hvalpen, og i alderdommen kan det være en god ide, at hunden får en særlig kost til ældre hunde. Det sikrer, at den får den rette kost til at holde sig sund og rask selv oppe i årene.

Vil din hund ikke spise?

Det er ikke alle hunde, der gladeligt kaster sig over hvilken som helst type foder. Nogle hunde er mere madglade end andre, og der kan også være særlige madvaner hos bestemte racer. Det kan derfor godt betale sig, at du undersøger madvaner for din hund og sikrer dig, at foderet er en type, der dækker hundens behov, og som den også er glad for at spise oveni.

Leave a Reply