You are currently viewing Sådan kan hunden og katten bo sammen

Sådan kan hunden og katten bo sammen

Drømmer du om at have en kat og en hund under samme tag? Katte og hunde bliver tit set som modsætninger, der altid vil være fjender, men du kan sagtens have begge dele uden problemer, så længe du ved, hvad du skal gøre. Der er nemlig forskellige ting, der kan gøre det nemmere at have både hund og kat.

Giv dem plads

Det vil generelt være nemmest at have hund og kat, hvis begge dele bliver vant til det andet dyr, mens de selv vokser op. Men det er ikke altid en mulighed, og derfor er det vigtigt med rigelig plads til begge dyr, hvis man introducerer et nyt kæledyr til det nuværende. Det kan for eksempel gøres ved at give sin kat en kattehule. Kattehulen er med til at sørge for, at katten har sit helt private sted, hvor hunden ikke kan forstyrre den. Kattehulen kan give privatliv, og det er strengt nødvendigt.

Sæt grænser

Du er som ejer selvfølgelig nødt til at holde øje med hunden og kattens opførsel og sige fra, hvis de gør noget, de ikke må. Det kan hjælpe at lade dyrene være lukket i hver deres rum, inden de møder hinanden direkte, så de kan vænne sig til det andet dyrs lugt og lyde. Separation af dyrenes madskåle kan også hjælpe. Typisk vil katten ikke være interesseret i at spise hundemad, men hunden vil garanteret gerne spise kattemaden, så kattens skål kan eventuelt stilles på en hylde, hvor katten kan hoppe op, men hunden ikke kan.

Både hund og kat i hjemmet

Det kan være fantastisk med både kat og hund i hjemmet, da de kan få et unikt venskab, og du kan nyde de fordele, der kommer med begge dyrearter. Det kan komme med lidt udfordringer, men det kan også fungere super godt.

Leave a Reply